LABIRINT

Na prvi pogled je labirint samo prijazen znak na majicah, zanimiv v toliko, ker ni prav običajna poslikava. Je pa labirint veliko več, kot le okrasna nalepka. Labirint, kot ga vidite na sliki, je del tlaka v katedrali v Chartresu, 80 km JZ od Pariza. Katedrala stoji na griču, na eni od najmočnejših (oziroma popolnih) energetskih točk na Svetu. Tja so že pred več tisoč leti hodili romarji, da bi našli božansko v sebi, saj človek ni popoln, če se v njem ne prebudijo duhovne sposobnosti. V starih časih so bili ljudje bolj dovzetni za občutke, imeli so dar, da so našli mesta, kjer so lahko duhovno rasli in s tem ozdravili tudi marsikatero fizično težavo.

V labirintu, če ga dobro pogledate, se ne morete izgubiti. Pot gre naravnost v center. Ljudje, ki hodijo po labirintu torej sledijo vsi eni in edini poti, do konca, do samega centra, rože labirinta.
Roža labirinta s šestimi cvetovi predstavlja temelj, na katerem »stoji« vsaka ideja, tudi človeška. Posamezen list predstavlja:
– verovanje
– pripadnost (sledenje) temu verovanju
– zavedanje o medsebojni povezanosti vsega
– bogastvo (duhovno in materialno)
– oprostitev (čiščenje zamer)
– moč, da ostanemo na tej poti

Labirint je simbol združenja dveh aspektov energije, ženske in moške. To sta dva komplementarna dela energije. Osnovna ideja je, da je vsaka energija sestavljena iz dveh ekvivalentnih delov, ki šele povezana v celoto, delujeta popolno. Narava je polna komplementarnosti, samo oči moramo imeti odprte, da to vidimo.

In kako nam pomaga labirint?

  • Če nosimo majico z labirintom, smo ves čas izpostavljeni čisti energiji vira. Ta nam da delovno energijo, boljšo psihično in duševno moč.
  • Če nalepimo nalepke z labirintom na telefone, tablice, računalnike, avto, hladilnik…., nas in njih ščiti pred škodljivimi energijami
  • Če uporabljamo podstavke z labirintom pod posodami s hrano ali pijačo, se izboljšuje vsebina teh posod

Sicer pa je replika labirinta v Chartresu postavljena tudi v Sloveniji. Na izviru Rižane, v naravi cca 1 km od Hrastovelj, se lahko odločite za to meditativno pot po labirintu in občutite, kaj labirint predstavlja. Vsaka pot po labirintu je nova in nepozabna in tako prenovljeni in duhovno prebujeni lahko začnemo povsem na novo.

Vsaka številka ima vibracijo za nek namen:
1 …. začetek
2 …. učinek, dogajanje
3 … rezultat, dovršitev, izpolnitev
4 … interakcija – povezava z zunanjim svetom
5 … interakcija – povezava z notranjim svetom
6 … temelj ali svetloba (luč)
7 … moč ljubezni, stabilnost
8 … čas
9 … številka Stvarnika
0 … prehod, prehodni prostor, v katerem se spremeni kvaliteta ideje
 
Vsak številčni niz, torej kombinacija številk, ima vibracijo za nek konkreten namen.

Niz 1212123 tako omogoča povezavo labirinta na majici z izvorno (kozmično) idejo labirinta, niz 222 911 119 234 432 763 9 oo pa pretvori visoko energijo ideje labirinta na nivo, ki ga razumejo živa bitja.